1 2 3 4

11 Mayıs 2012 Cuma

Prof. Dr. Peter Moss “Okul Öncesi Eğitimin Güçlendirilmesi” Projesi için Türkiye’ye geldi

“Okul Öncesi Eğitimin Güçlendirilmesi” Projesi dünyaca ünlü uzmanları Türkiye’ye getirmeye devam ediyor. Prof. Dr. Peter Moss, Millî Eğitim Bakanlığı yetkilileri, Türkiye’deki okul öncesi eğitimi uzmanları, çocuk gelişim uzmanları, akademisyenlerle bir araya geldi.

  

Proje kapsamında faaliyetleri devam eden kurumsal okul öncesi eğitimi ve gündüz bakım hizmetlerinde çocuklara ve uygulayıcılara yönelik programların geliştirilmesi çalışmasına katkıda bulunmak amacıyla, uluslararası akademisyenlerin katılımı ile gerçekleştirilen konferanslar dizisinin ilki Prof. Dr. Peter Moss ile 22 Mart 2012 tarihinde yapıldı.

Uluslararası alanda okul öncesi eğitim programlarının tanıtılması, etkili programların temel yaklaşımlarının tartışılması ve gözden geçirilmekte olan programların içeriklerinin tartışılması amacıyla gerçekleştirilen konferansta Prof. Dr. Moss “Erken Çocukluk Eğitimi ve Bakımı için Alternatif Yönelimler” başlıklı sunumunu gerçekleştirdi.

Erken Çocukluk Algısı Önemli Çünkü…


Sunumunda alternatif yaklaşımlar çerçevesinde okul öncesi eğitimde etik, demokrasi, çocuk algısı gibi konuları tartışmaya açan, dünyada erken çocukluk merkezlerinden ve bütüncül yaklaşımlardan iyi örnekleri katılımcılarla paylaşan Prof. Dr. Moss, özellikle erken çocukluk algısının çok önemli olduğunu belirtti. Algının, çocuklara sağlanan hizmetleri de etkileyeceğini belirten Moss, konferansın ikinci kısmında katılımcıların sorularını yanıtladı.

0 yorum:

Yorum Gönder